Coop Mastercard kreditkort


Årsavgift: 0 kr år 1, därefter 295 kr/år

Gå till ansökan

Om Coop Mastercard

Om du idag är medlem hos Coop och handlar där med jämna mellanrum så kan vi rekommendera att kolla in Coop Mastercard, som i sin tur fungerar som ett medlems-, betal- och kreditkort. Kortet ger också extra poäng på alla dina köp och det spelar ingen roll vart du handlar - du får poäng även om du inte handlar hos Coop. Om du handlar hos Coop så får du alltid extra bonuspoäng!

Vem är Coop Mastercard bra för?

Det här kreditkortet med bonus passar alldeles utmärkt för dig som är medlem hos Coop och handlar mycket i Coops affärer. Kreditkortet funkar även i andra affärer och butiker, men du får riktigt bra rabatter hos just Coop.

Hur fungerar Coop Mastercard?

När du har ett Coop Mastercard så fungerar det som ett betal- och kreditkort i ett. Du får en månatlig faktura istället för att pengarna dras direkt från ditt bankkontot, på så sätt kan du ha full kontroll på alla dina köp som görs månad för månad. På varje faktura så redovisas alla dina inköp den senaste tiden och du kan sedan välja om du vill betala hela beloppet eller dela upp din betalning under en längre tid.

Det enda kravet man har är att du skall betala minst 3 % av skulden varje månad, som lägst 150 kronor. Om du istället önskar att betala hela skulden löpande så betalar du heller ingen ränta för dina inköp. Det går givetvis bra att dela upp beloppet i mindre delar och då får du betala ränta på den kredit som utnyttjas.

Vad ingår ifall man tecknar Coop Mastercard?

Förutom en flexibel betalning så finns det en uppsjö med fördelar. Vi kommer att presentera dessa nedan.

 • Samla poäng

  För varje köp du gör med kortet så samlar du ihop poäng som du sedan kan utnyttja.
 • Första året utan avgift

  Coop bjuder på det första året helt utan årsavgift.
 • 55 dagars räntefri

  Om du väljer att betala din faktura inom 55 dagar så är ditt köp räntefritt, vilket är skönt för dig som önskar att dela upp din betalning och för dig som inte vill stressa med din betalning.
 • Försäkringar

  Om du tecknar ett Coop Mastercard så får du en köpförsäkring med prisgaranti, drulleförsäkring och förlängd garanti som gäller utan självrisk. På så sätt sparar du pengar och slipper teckna andra typer av försäkringar för att täcka upp. Alla dina köp över nätet blir även säkrade eftersom du behöver bekräfta med Mobilt BankID eller en SMS-kod. Du får även en reseförsäkring som ger dig och din familj ett skydd under resan, detta gäller inrikes och utrikes.

Som du märker finns det otroligt många bra fördelar med att bli medlem hos Coop och teckna ett Coop Mastercard. Utöver dessa fördelar finns andra fördelar som följer med deras medlemskap, där du får bättre priser i mataffären och schyssta rabatter på deras egna produkter.

Hur funkar det med att samla poäng med Coop Mastercard?

Om du är medlem hos Coop och använder ett Coop Mastercard så maxar du definitivt din poäng. Du får totalt 0,5 poäng per spenderad krona på allt du handlar utanför Coop och 0,5 poäng extra per spenderad krona inne på Coop.

Du kan enkelt använda Coops egna poängsnurra på deras hemsida för att se hur mycket du får på allt du handlar. Du behöver bara ange hur mycket du brukar handla för varje månad och sedan ser du tydligt hur många poäng du tjänar in varje månad.

Vad kan man handla för sina bonuspoäng från Coop Mastercard?

I poängshoppen så kan du omvandla dina poäng till värdecheckar, upplevelser eller produkter hos Coops partners. Coop är idag partner med Adlibris, SF Anytime, Bris, C More, Espresso House, Familjens Jurist, Friends, Golfhäftet, Hallon, Happygolfer.se, Hockeyallsvenskan, Hurtigruten, Junibacken, SF Kids, Liseberg, Live It, Nextory, SJ, Skansen, Skistar, Stena Line, Synoptik, TUI och Viaplay för att nämna ett gäng. Du kan hämta in produkter hos alla dessa partners, vilket ger dig som Coop-kund ett enormt stort urval för dina bonuspoäng.

Omdöme av Coop Mastercard

Det här kortet är optimalt för dig som handlar en del hos Coop. Det fungerar givetvis för andra butiker och affärer, men du erbjuds en riktigt bra rabatt och fina bonuspoäng ifall du storhandlar hos Coop varje månad. Vi ger Coop Mastercard 86/100 poäng.

4 fördelar med Coop Mastercard

 • Upptill 55 dagars räntefri betalning
 • Omfattande försäkringar som gäller dig och din familj
 • Riktigt bra poängsystem för dig som handlar hos Coop
 • Bra priser och rabatter på Coops butiker

Vanliga frågor om Coop Mastercard

Hur betalar jag för mina inköp med Coop Mastercard?

Du väljer själv hur du vill dela upp din betalning. Om du vill betala hela beloppet direkt eller dela upp beloppet i olika betalningar. Alla dina köp samlas på en månadsfaktura och väljer du att betala hela beloppet så tillkommer ingen ränta på dina köp.

Vi rekommenderar även att du laddar ner Coop Mastercard-appen för att kunna ha full koll på ditt Coop Mastercard. I appen kan du se ditt fullständiga saldo och tillgängliga köputrymme. Du kan se dina senaste köp och utgifter. Du kan skicka pengar från ditt kort till ditt bankkonto, en så kallad saldoöverföring. Du kan även ansöka om att höja eventuella kreditgränser. Du kan även se gamla fakturor och din gamla köp som gjorts, vilket ger dig en bra översikt över ditt användande.

Fungerar Blipp-funktionen på Coop Mastercard?

Ja, så kallade kontaktlösa betalningar kan du betala köp upp till 400 kronor med. Det enda du behöver göra är att blippa ditt kort mot terminalen. Tänk på att beloppsgränsen kan variera mellan olika länder och vid enstaka tillfällen kan du vara tvungen att knappa in din PIN-kod, så se till att du kan din kod eller har den nedskriven någonstans nära.

Kan jag använda mitt Coop Mastercard utomlands?

Ja, de flesta länderna accepterar kortbetalningar med hjälp av Mastercard. Vi brukar alltid rekommendera dig att kolla med din resebyrå ifall det är några speciella betalningar i det land du skall resa till. Du kan även hitta uttagsautomater på Mastercards hemsida ifall du önskar att göra ett bankomatuttag.

Vad är den högsta kreditgränsen hos Coop Mastercard?

Den högsta kreditgränsen som Coop Mastercard erbjuder är just nu 50000 kr.

Vad är räntan hos Coop Mastercard om jag vill delbetala?

Hos Coop Mastercard så får du upptill 55 räntefria dagar. Skulle du därefter välja att delbetala så är krediträntan på 19,70 %. Vi rekommenderar därför alltid att du betalar fakturan i sin helhet senast på förfallodagen för att slippa ränta.

Kan man skaffa ett extrakort hos Coop Mastercard?

Ja, om du behöver ett extrakort kopplat till ditt huvudkort hos Coop Mastercard för t.ex. din partner så är det möjligt att skaffa det. Tänk dock på att det är du som har huvudkortet som är betalansvarig för båda korten.

Ansök om Coop Mastercard