Bank Norwegian kreditkort


Årsavgift: 0 kr/år

Gå till ansökan

Om Bank Norwegian

Om du är ute efter ett kreditkort med stora förmånliga cashbacks eller cashpoints då har du hamnat rätt. Bank Norwegian-kortet är klassat som ett av marknadens mest fördelaktiga kort som kan användas när och var du vill. Kreditkortet har vid flera olika tillfällen vunnit priser för det bästa kreditkort för lojalitetsprogram i Europa.

Med ett Bank Norwegian-kort så kan du välja att tjäna Cashpoints eller Cashback. Du kan även byta mellan dessa två typer av bonusprogram. Vi kommer att förklara dessa termer alldeles strax. Det kan vara svårt att veta vad det betyder ifall man aldrig varit i kontakt med dessa typer av kreditkort förr.

Vem är Bank Norwegian bra för?

Norwegians kort är bra ifall du reser mycket både i arbete och privat. Här kan du enkelt och smidigt tjäna in fina bonusar hos Norwegian och tjäna på att använda dig av deras kreditkort.

Hur fungerar Bank Norwegian?

Om du väljer att ha ett Bank Norwegian-kort med Cashpoints så innebär det i korta drag att du tjänar in 0,5 % CashPoints på varje varuköp som är gjort med Bank Norwegian-kortet. Du får däremot ingen intjäning av points ifall köpen görs hos andra flygbolag eller via bankomatuttag, banköverföring eller fakturabetalning. Enligt Norwegian själva är 1 CashPoint 1 norsk krona för att ge lite perspektiv på vad du kan tjäna på ditt kreditkort.

Om du inte har användning för CashPoints så kan Cashback vara ett alternativ för dig istället. Cashback betyder i princip att du får pengar tillbaka när du handlar med ditt kort från Bank Norwegian. Du kan sedan använda intjänad cashback till att betala av din kreditfaktura.

Hela upplägget är väldigt simpelt. Du får 0,5 % tillbaka på din kortanvändning och du kan använda intjänad cashback när du vill. 1 cashback motsvarar cirka 1 svensk krona. Du kan enkelt se din översikt av cashback som tjänat i Norwegians app eller på Min Sida på deras hemsida. Du kan även när som helst som du önskar överföra intjänat saldo till ditt kreditkort så att skulden minskar.

All cashback som du tjänat in, men som är oanvänd står kvar på ditt konto om du skulle byta till CashPoints, så länge som Norwegian erbjuder Cashback så länge kan du använda ditt intjänade saldo.

Vad ingår ifall man tecknar Bank Norwegian?

Det finns en uppsjö av olika fördelar som följer med Bank Norwegian. Vi har nämnt det tidigare om att denna typ av kreditkort är alldeles utmärkt ifall du reser mycket och vill ha extra fördelar med dig på resans gång. Nedan är andra typer av fördelar som du får med Bank Norwegian-kortet.

 • Dagligvaruförsäkring

  Här har du möjlighet att få en engångsersättning för motsvarande en månads konsumtion av dagligvaror om du blir arbetslös eller sjukskriven. En stor trygghet för många som Bank Norwegian stolt erbjuder med sina kreditkort. Försäkringen är helt kostnadsfri och täcker upp till 10 000 kronor.
 • Reseförsäkring

  Den här försäkringen gäller för dig som tecknat kreditkortet och din make/maka, registrerad partner eller sambo. Dina barn som inte fyllt 23 år och dina barnbarn som är under 23 år. Samtliga personer skall vara försäkrade och bosatta i Norden för att reseförsäkringen skall gälla fullt ut.
 • Avbeställningsskydd

  Om du behöver avbeställa din resa då har du ett skydd som hjälper dig boka om biljetten eller få pengarna tillbaka.

Vad kan man göra med cashpointsen från Bank Norwegian?

Som vi beskrev i texten ovanför så kan du använda dina cashback till att minska din skuld hos Norwegian och hjälpa till att betala av din kreditfaktura. Ett bra sätt för dig som vill betala av din skuld snabbare.

Om du istället har Cashpoints så kan du använda dessa till många olika saker hos Norwegian. Kanske reser du i jobbet eller privat? Då borde du verkligen ha ett Bank Norwegian-kort med Cashpoints.

 • Boka flygbiljetter

  Du kan använda dina cashpoints till att få billigare flygbiljetter med Norwegian.
 • Extra bagage

  Om du behöver extra bagage på din resa så kan du välja att betala bagaget med dina intjänade cashpoints.
 • Avbeställningsskydd

  Perfekt för dig som reser i osäkra tider. Man vet aldrig vad som kan hända och man vill ju inte riskera att sina pengar försvinner.
 • Sittplats

  Välj en speciell sittplats på Norwegians flygplan och få en trevligare flygning.
 • Ändring av din biljett

  Behöver du ändra din flygbiljett? Då går det bra att göra med dina cashpoints. Norwegian löser allt åt dig!
 • Fast Track

  Gå före i säkerhetskontrollen på vissa flygplatser, en utmärkt tjänst ifall du har bråttom.
 • Måltider

  Förbeställ måltider på längre flygsträckor. Här kan du förbeställa din 3-rätters måltid.

När du väl valt din flygresa och loggat in på Norwegians hemsida så kan du med hjälp av din profil se hur mycket cashpoints du har och som du kan använda dig av. Du kan enkelt följa bokningsprocessen och när du kommer till slutet så kan du använda “Betala med CashPoints” - återigen, perfekt för dig som reser mycket med Norwegian!

Omdöme av Bank Norwegian

Ett otroligt förmånligt kreditkort ifall du önskar en hög flexibilitet och ifall du reser mycket både i arbete och privat. Här kan du verkligen tjäna in dina resor ifall du handlar mycket med ditt Bank Norwegian-kort. Vi ger Bank Norwegian 83/100 poäng.

4 fördelar med Bank Norwegian

 • Upptill 45 dagars räntefri betalning
 • En omfattande reseförsäkring för hela familjen
 • Fint poängsystem där du kan blanda med cashpoints och cashbacks
 • Vunnit många priser för bästa lojalitetsprogram i Europa för kreditkort

Vanliga frågor om Bank Norwegian

Hur betalar jag för mina inköp med Bank Norwegian?

Det enda du behöver göra för att betala din kreditfaktura är att logga in på Norwegians Internetbank och betala fakturorna därifrån. Du kan enkelt se dina fakturor på MinSida eller i Norwegians app.

Vad har man för räntor hos Bank Norwegian?

Du har alltid upp till 45 dagars räntefri kredit, om du ser till att betala tillbaka beloppet inom 45 dagar, annars har du en årlig nominell ränta på 19,99 % och en dröjsmålsränta 24 %. Det lönar sig med andra ord att ha koll på sin kredit och se till att betala av beloppen inom 45 dagar. Det kan även vara bra att veta ifall du är sen med en betalning att du får en förseningsavgift på 95 kronor och att påminnelseavgiften ligger på 60 kronor. Se till att ständigt övervaka dina saldon och betala fakturorna i tid så att du slipper dessa extra avgifter som ofta kan kosta onödigt mycket pengar.

Vad är den högsta kreditgränsen hos Bank Norwegian?

Den högsta kreditgränsen som Bank Norwegian erbjuder är just nu 100000 kr.

Vad är räntan hos Bank Norwegian om jag vill delbetala?

Hos Bank Norwegian så får du upptill 45 räntefria dagar. Skulle du därefter välja att delbetala så är krediträntan på 19.99 %. Vi rekommenderar därför alltid att du betalar fakturan i sin helhet senast på förfallodagen för att slippa ränta.

Kan man skaffa ett extrakort hos Bank Norwegian?

Nej, dessvärre så erbjuds inte extrakort hos Bank Norwegian. Det innebär att varje person får skaffa ett eget kort hos Bank Norwegian med en egen kreditgräns.

Ansök om Bank Norwegian